På Holte skole arbejder vi målrettet med et godt tværfagligt samarbejde for at styrke alle børns læring og trivsel. Vores tilgang bygger på Rudersdal Kommunes inklusionsstrategi og er kendetegnet ved:
1 Tæt på praksis: Vi løser udfordringer der, hvor de opstår, med fokus på samarbejde i børnenes læringsmiljøer.
2 Forståelse af kontekst: Vi ser problemer i deres sammenhæng og tager altid udgangspunkt i barnets hverdag.
3 Inddragelse af børn og forældre: Børnenes og forældrenes perspektiver er centrale for at forstå problemer og finde løsninger.
4 Tidlige indsatser: Vi handler hurtigt og forebyggende med fokus på at styrke børnenes fællesskaber.
5 Koordination på tværs: Vi sikrer sammenhængende indsatser gennem tæt samarbejde mellem fagpersoner – lokalt via skolens eget ressourcecenter og kommunalt via tværfaglige samarbejdsmøder
6 Respekt for forskellige faglige perspektiver: Vi ser diversitet som en styrke og arbejder i dialog og gensidig respekt.
7 Stærk ledelse: Ledelsen understøtter samarbejdet og skaber rammerne for en inkluderende praksis.
Vi tror på, at samarbejde tæt på børnene og med inddragelse af deres perspektiver giver de bedste løsninger, der styrker trivsel og læring for alle.
På skolen tilrettelægger vi de indsatser, der går forud for et evt. kommunalt tværfagligt samarbejdsmøde via lokale møder med skolens ledelse, lærere/pædagoger og ressourcepersoner. Dialogen med børn og forældre er altid en central del af de tidlige indsatser. De kommunale, tværfaglige samarbejdsmøder igangsættes, når skolen har brug for tværfaglig sparring eller har afsøgt de muligheder, der er inden for egne rammer.
På skolen afholdes tværfaglige samarbejdsmøder hver anden uge, hvor skolens ledelse, ressourceteam og tilknyttede fagpersoner fra Social Myndighed og Rådgivning deltager. Møderne drøfter nye bekymringer og aktuelle sager og betragtes som et skridt op ad indsatstrappen, når barnets situation tages op.
Møderne har to formål: tidlig tværprofessionel sparring omkring bekymringer samt koordinering og prioritering af sager. Forud for møderne foretages en observation af læringsmiljøet og barnet, og der er altid dialog med forældre og barnet. Skolelederen fungerer som mødeleder, og forventninger afstemmes ved mødernes afslutning.
Derudover afholdes der internt sparringsmøder en gang om måneden med områdechefer og skoleledere, hvor der drøftes konkrete indsatser og sager, og hvor der også kan indstilles til videre forløb.